4 manieren om schade aan de betonnen vloer in uw magazijn te voorkomen

Er zijn een aantal belangrijke vereisten die magazijnen echt van hun vloeren nodig hebben: gladheid, duurzaamheid en gelijkmatigheid zijn de drie belangrijkste. Magazijnen hebben de neiging om slijtvaste betonvloer van hoge kwaliteit vloeren te gebruiken vanwege hun stevigheid en betrouwbaarheid, maar dit winterharde materiaal heeft zijn is niet geheel ongevoelig voor beschadiging, vooral als het niet correct is geïnstalleerd. Schade aan de betonnen vloer kunnen daarom op de volgende manieren worden voorkomen:

 Begin met een gelijkmatige basis

De kwaliteit van een vloer is zo goed als de fundering waarop deze is gebouwd, dus het adequaat voorbereiden van het oppervlak is de belangrijkste manier om te voorkomen dat er zich langs de lijn problemen voordoen. Idealiter willen magazijnen een schone, vlakke vloer hebben die vrij is van scheuren en betonschade, aangezien het omgaan met ongelijke vloeren op zijn best frustrerend en lastig is voor werknemers, en in het slechtste geval potentieel gevaarlijk voor dezelfde werknemers.

Bereid u voor op vochtverlies

Houd er rekening mee dat wanneer een betonnen ondergrond wordt geïnstalleerd, er na het drogen altijd een bepaald vochtverlies optreedt, wat leidt tot krimp van de betonplaten. Dit veroorzaakt een toename van de trekspanning, wat kan leiden tot schade aan de betonnen vloer van het magazijn, zoals scheuren, indien niet goed voorbereid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de verbindingen zijn geïnstalleerd om de spanning van krimp te verminderen. Afhankelijk van de behoeften kunnen verschillende soorten verbindingen worden gebruikt, dus bespreek uw situatie met de installateur.

Reageer snel op kleine reparaties

Als uw magazijn eenmaal volledig in bedrijf is, vergeet dan niet het vloeronderhoud, want dit is een essentieel onderdeel van het onderhoud. Als u merkt dat er een zwakte is die wordt aangegeven door een gewrichtsprobleem of een scheurvorming, raadpleeg dan een expert om te zien hoe het probleem kan worden aangepakt om verdere, meer permanente schade te voorkomen. Omdat beton een poreus materiaal is, heeft het enige bescherming nodig om ervoor te zorgen dat vuil en stof niet blijven hangen en bandensporen niet achterblijven.

Train personeel om machines correct te gebruiken

Er zijn veel veiligheidsredenen om personeel goed op te leiden tijdens het bedienen van machines en één daarvan is om de activa in het magazijn, inclusief de vloer, te beschermen. Omdat schade aan de betonnen vloer van magazijnen vaak wordt veroorzaakt door verkeerd gebruik van machines, is het een investering om ervoor te zorgen dat werknemers op de hoogte zijn van de juiste bediening ervan.

Bron: Lucon