Je oude plinten renoveren: het is gemakkelijk met overzetplinten

Als jouw oude plinten betere tijden hebben gezien, dan kun je ze gemakkelijk renoveren met overzetplinten. Dit zijn MDF plinten die je simpelweg over je huidige plinten plaatst, zonder dat je daarvoor je oude plinten moet verwijderen. Het voordeel daaraan is dat je niet hoeft te slopen, dat je het stukwerk in tact laat en dat je geld bespaart. Er worden allerlei soorten overzetplinten aangeboden en deze zijn voor elk interieur een optie. Of je nu van modern, traditioneel, klassiek of landelijk houdt, er is een overzetplint waarmee jij jouw vloer en muur direct nieuw leven inblaast.

Overzetplinten voor elk interieur

De meeste plinten die worden aangeboden bij een winkel zijn ook in overzet vorm te krijgen. Dat betekent dat je een renovatieplint vindt voor de meeste stijlen. Is jouw interieur modern en strak, dan is een gladde plint de beste oplossing. Zelfs een kraalplint kan dan nog erg mooi zijn, ook al zit er een klein versierinkje in verwerkt. Heb je een landelijk interieur, dan is de waalplint aan te raden. Voor de traditionele en klassieke stijlen kun je kiezen voor een sierplint, een monumentenplint of en luxeplint. Er is dus vast een overzetplint te vinden die past bij jouw stijl en smaak.

Renoveren van oude stijlen

Als jij een oudere woning hebt, dan is de kans groot dat de plinten niet meer voldoen aan je eisen. En dan is het aanschaffen van overzetplinten een uitstekende optie. Woningen van net na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd van goedkope materialen. Deze woningen hebben vaak een dunne en simpele plint, waarbij functie belangrijker was dan stijl. Later, vanaf de jaren ’70 werden veel woningen gebouwd met plinten van meranti. Deze waren vaak 9 millimeter dik en 45 millimeter hoog. Al deze stijlen zijn snel en gemakkelijk te moderniseren door overzetplinten aan te schaffen.

De huidige trend is anders

Oudere plinten herken je dus aan het goedkope materiaal en aan de lage afmetingen. Vandaag de dag is dit iets waar bijna niemand meer voor kiest. Mensen willen graag hogere plinten en plinten die echt een kader vormen en die de vloer in de schijnwerpers zetten. Daarom zijn deze ook niet meer gemaakt van het materiaal van de vloer, maar eerder in de kleur van de muur. Het is helemaal in om de plinten dan in een glansverf uit te laten voeren en de muur in een matte versie. Dat sluit natuurlijk helemaal niet aan bij het modebeeld van voorheen. Met overzetplinten is dat zo opgelost en verbloem je je ouderwetse en vermoeide plinten met een frisse en moderne nieuwe variant.

MooiePlinten.nl | De online expert in plinten.

Renovatieplinten aanbrengen

Een ander groot voordeel van overzetplinten is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Daar heb je geen monteur voor nodig en daarom bespaar je geld. Renovatieplinten worden standaard geleverd met montagelijm. Deze montagelijm gebruik je om de renovatieplinten mee tegen de huidige plinten te plaatsen. Je bent binnen een paar uur klaar en je woning ziet er direct een stuk moderner, frisser en sfeervoller uit.