Jouw huis verkocht binnen 1 week? Het kan!

Er is haast bij de verkoop van jouw huis. Je verkoopt het huis dan ook liever vandaag dan morgen. Een gehaaste verkoop kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Een scheiding, onverwacht werkloos of andere redenen waardoor je bijvoorbeeld de hypotheek niet meer kunt betalen. Dit is natuurlijk allemaal hartstikke vervelend, maar dit probleem is gelukkig nog op te lossen. Aan de hand van dit artikel bespreken we verschillende tips & tricks die van waarde kunnen zijn tijdens jouw verkoopproces. Tot slot benoemen we ook een partij die een huis verkopen binnen 1 week met een respectabel bod mogelijk maakt. 

Tips om jouw binnen 1 week te verkopen

Allereerst misschien wel het belangrijkste onderdeel bij de verkoop; de foto’s. Foto’s zijn als het ware het visitekaartje van jouw huis. De eerste keer dat een potentiële koper naar jouw huis kijkt is naar alle waarschijnlijkheid via een foto. Zorg er dus voor dat deze foto’s goed zijn. Ben je zelf heel handig met een camera en heb je veel ervaring met fotografie? Dan nog zou ik je aanraden om in ieder geval in gesprek te gaan met een interieurfotograaf. Een scherpe, goed belichte foto is van groot belang tijdens de verkoop. Slechte foto’s schrikken een mogelijke koper namelijk af. 

Opgeruimd staat netjes

Eigenlijk zegt de titel van deze alinea alles. Opgeruimd staat écht netjes. Ben je een ontzettende sloddervos in huis, dan wordt het tijd voor een grote schoonmaak. Houd het minimalistisch. De ditjes en datjes moeten bij de foto’s en eventuele bezichtiging ontbreken. Veel spullen heeft vaak als effect dat de ruimte kleiner lijkt. Dit is vanzelfsprekend niet bevorderlijk voor de verkoop. Probeer ook het interieur neutraal te houden. Kies voor een wit dekbedovertrek en ruim de spullen van de kinderen even op. Wees echt kritisch op je huis en kijk eventueel op een huisverkoopsite om inspiratie op te doen. 

Gegarandeerd binnen 1 week verkocht 

Het lijkt haast onmogelijk maar jouw huis kan binnen 1 week verkocht zijn. Directhuisverkopen doet namelijk niets anders dan binnen 1 week de koop van jouw huis afhandelen. Allereerst wordt het huis getaxeerd. Binnen twee dagen krijgt u een bod dat vaak tussen de 75 en 85 procent van de marktwaarde bedraagt. Als je akkoord gaat met het bod wordt de aankoopprocedure gestart. Gebruikelijk duurt dit een paar dagen. Het overeengekomen bedrag is gegarandeerd en je ontvangt daarom ter bevestiging een garantiecertificaat. Uiteindelijk scheelt dit ook weer in de opknapwerkzaamheden.