Een luxe gevoel met marmerlook tegels

Om een luxe gevoel in je woning te creëren, kies je voor marmerlook tegels. Echt marmer begint als kalksteen en verandert na lange tijd in marmer. Hierdoor is het een kostbaar natuurproduct. Deze steen komt zowel in lichte als donkere tinten voor. Wanneer je wel de look, maar niet het prijskaartje van marmer wilt, dan zijn marmerlook tegels de perfecte oplossing. Gebruik ze op de wand of op de vloer. Ook kan je kiezen voor dezelfde marmerlook tegels in de hele ruimte, wat zorgt voor een evenwichtige uitstraling. Er zijn echter ook veel mensen die graag kiezen voor een marmerlook vloer in combinatie met een wand in een neutrale kleur. Het is maar net wat jouw smaak is.

Verschillende kleurschakeringen

Marmerlook tegels zijn net als echte marmeren tegels in verschillende kleurschakeringen te verkrijgen. Zo kies je bijvoorbeeld voor een gebroken wit marmerlook tegel met grijze aders. Een stijlvolle tegel is een glanzende zwarte steen met witte aderen, dus dit is ook een uitstekende keuze. Ook kan je voor bruine tegels kiezen voor een authentieke en traditionele uitstraling. Er zit veel nuanceverschil in de tegels, waardoor je niet snel dezelfde tegel zult tegenkomen. Dit geeft een mooi natuurlijk effect, waardoor het eigenlijk niet van echt marmer te onderscheiden is. Voor een extra opvallend effect kies je voor één van de decortegels met een leuk patroon. Ook kan je een enkele wand laten betegelen met mozaïek tegels voor een echte blikvanger.

Ga voor groots met marmerlook tegels

Steeds meer mensen kiezen voor grote marmerlook tegels van 60 x 60 cm of zelfs van 100 x 100 cm. Grote tegels zijn erg praktisch voor meerdere redenen. Ten eerste zijn grote tegels makkelijk te leggen, omdat je er veel minder van nodig hebt. Ten tweede zorgen grote marmerlook tegels er ook voor dat de ruimte groter lijkt. Aangezien er minder voegen zijn, zorgen grote tegels voor een rustig geheel. Hierdoor heb je het idee dat je geen tegels meer hebt, maar een echte marmeren vloer of wand. Grote tegels kunnen namelijk heel strak gelegd worden. Omdat er minder pas- en maatwerk nodig is, is het gemakkelijk de tegels dicht tegen elkaar aan te leggen zodat voegen minder te zien zijn. Dit zorgt voor een heel natuurlijk effect.

Duurzame en onderhoudsvriendelijke marmerlook tegels

Een groot voordeel van deze tegels is dat ze erg gemakkelijk in onderhoud zijn. Deze tegels zijn gemaakt van hoogwaardig keramiek, dat erg duurzaam is. Het materiaal is namelijk kras- en slijtvrij, waardoor de marmerlook tegels lang mooi blijven. Door het gladde oppervlak voelen deze tegels fijn aan, en zijn deze ook nog eens makkelijk schoon te maken. Vooral wanneer je voor een tegel voor de badkamer of keuken kiest, is het belangrijk dat je voor een hygiënische tegel kiest. Deze keramische tegels nemen geen vuil op, waardoor je eventuele vlekken eenvoudig verwijdert. Eenmaal geplaatst, kunnen deze tegels wel 30 jaar mee. Zo heb je een prachtige stijlvolle vloer of wand, waar je eigenlijk geen omkijken meer naar hebt. Bekijk het ruime aanbod aan tegels op https://www.tegelsenlaminaat.nl/