Handig stappenplan voor als je straks gaat verhuizen

Ben je binnenkort van plan om te gaan verhuizen? dan is het lezen van dit artikel misschien wel handig om te doen. Misschien ben je wel helemaal uitgeput van al het klussen en verbouwen in je nieuwe huis. Want al dat klussen en verbouwen kost je een heleboel energie. Vaak moet je het hebben van de avonduren om wat te doen aangezien je overdag gewoon moet werken. Het is daarom niet verstandig om tot de late uren door te gaan met klussen. Je lichaam heeft namelijk ook zijn rust nodig. Na al het klussen en verbouwen staat het volgende project al ongeduldig te wachten. Namelijk de verhuizing! En dit kan je gerust een project noemen want het is namelijk niet zo één twee drie gebeurd. Daar gaat zeker wat tijd en energie in zitten. Met dit artikel hopen we je wat handige tips te geven die je kunt gaan gebruiken met de voorbereidingen voor het verhuizen. Lees hieronder een heel stappenplan

Stappenplan voor de hele verhuizing

Stap 1: de eerste stap begint veel eerder dan je denkt. Deze stap kan je namelijk al een aantal maanden gedaan worden voor de verhuisdag. Het begint namelijk allemaal met het inpakken van je spullen. Misschien heb je een zolder of ergens een berging. Vaak gebruik je de spullen daar uit bijna nooit. Waarom zou je ze dan niet alvast inpakken, het kan maar alvast gebeurd zijn.

Stap 2: de tweede stap kan je gaan uitvoeren als je wat dichterbij de verhuisdag komt. Dit is namelijk een goede planning maken. In je planning kun je alles zetten wat er moet gebeuren zo houd je een beter overzicht over alles. Maak ook een planning voor de verhuisdag zelf hij zal altijd wel iets afwijken maar dan weet je wel een beetje waar je naartoe moet werken.

Stap 3: het inpakken van al je spullen. Begin met de spullen die je niet meer nodig denkt te hebben. En bewaar de spullen die je nog nodig hebt apart. Maak ook een tas met de belangrijkste spullen houdt deze apart van alle andere dozen, je moet het zien als handbagage.

Stap 4: je komt steeds verder in het stappenplan voor je verhuizing dus het gaat opschieten! Stap 4 is het uit elkaar halen van je meubels die mee moeten naar het nieuwe huis. Je moet ervoor zorgen dat je alles uit elkaar hebt gehaald voordat de verhuisdag is.

De verhuizing regelen

Je moet ook nog een keuze gaan maken over de verhuizing zelf. Je kunt een verhuisbedrijf inhuren maar je kunt het ook zelf gaan doen. Er zijn vast wel een aantal mensen in je omgeving die je willen helpen. Vraag wat familie en vrienden en je hebt zo een verhuisteam voor je klaar staan. Maar je kunt ook opzoek gaan naar een goedkoop verhuisbedrijf. Zij zullen dan al het zware werk voor je doen. Dat is wel zo fijn want op zo’n verhuisdag moet er heel wat gesjouwd worden. Het is een zware klus.