Emigreren naar het buitenland? Alle tips op een rijtje

Emigreren is een spannend avontuur waar veel bij komt kijken. En dan niet alleen administratieve delen. Maar ook erg veel ge heen en weer met spullen. En dit kan veel stress opleveren. Maar met hulp van een verhuisbedrijf is verhuizen naar het buitenland simpeler dan je zou denken. Helemaal als jij het goede bedrijf inschakelt. Maar hoe weet je welke dat is? En wat kan jij zelf allemaal al doen zonder de hulp van een verhuisservice? Lees de volgende tips door en ga daarna meteen aan de slag. Zo verloopt alles soepel en kan je meer genieten van de reis. En het scheelt ook nog is een aantal grijze haren.

Ontruimen en inpakken

Het inpakken van je spullen zal nu een stuk zorgvuldiger moeten gebeuren dan als je gewoon Nederland zou verhuizen. Je moet alles naar een ver land meenemen en er kaan een hoop gebeuren onderweg. En als alles er los in zit, gaat het glijden en kan het kapot gaan. Daarnaast kan je niet helemaal terug naar Nederland om vervolgens dat ene shirtje op te halen of omdat je iets hebt meegenomen wat eigenlijk niet mee moest.

Bedenk dan eerst alvast goed wat er in de dozen gaat. Bij het inpakken kom je alles tegen. En het besluit nemen of het nodig is of waarde heeft is belangrijk. Verder is de dozen verdelen in categorieën een goede manier om er voor te zorgen dat het georganiseerd blijft. Denk dan aan dat alle boeken in een doos gaan, al het service bij elkaar en goed ingepakt met bubbelplastic zodat het niet kan breken.
Als je dit gedaan hebt is het verstandig om op de doos te markeren wat er in zit of er een nummer op te zetten. Een afvinklijstje maken om te controleren of dat je elke doos hebt meegenomen en inlaad geeft je zekerheid dat je niks vergeet. Daarnaast kan je in je nieuwe woning het makkelijker neerzetten als je al weet wat het is. Dan hoef je niet alles weer te sjouwen.

Grote meubels gaan minder makkelijk mee. Maar als jij het kan demonteren is dit bijna een must. Je kan er ruimte mee besparen en ook nog is makkelijk te tillen.

Vervoeren van al jouw eigendommen

Bij een internationale verhuizing over zee wordt alles in een container geladen. Hier heb je superveel ruimte. Maar ga wel goed er mee om en zorg dat alles er stevig in staat. Het kan zomaar zijn dat als het er maar wordt ingezet dat jij de container open doet en alles eruit valt.

Het zal met de boot vervoerd worden en op land met een vrachtwagen verder naar bestemming.

Een goed verhuisbedrijf

Om dit allemaal te kunnen doen is een verhuisbedrijf handig om in te huren. Maar hoe vind jij de beste? Simpel weg de eerste aanklikken die je ziet op internet is niet verstandig. Kijk een stukje verder naar recensies, ervaringen en andere verhuizingen die ze al gedaan hebben. Ook kan prijzen vergelijken het verschil maken welke jij kiest.